Deze babysite is een onderdeel van groeimee.nl
Maak zelf een gratis babysite | inloggen
buikbabypuk.groeimee.nl

Erg mindful, zo'n kleine mensje (12 maanden +)

Een jaar is voorbij gegaan. Jouw eerste levensjaar. Een super intens jaar. Het is ongelooflijk hoeveel baby er in één jaar past. De eerste tandjes, voor het eerst zitten, het eerste lachje, je eerste hapjes, voor het eerst staan, de eerste stapjes aan de hand. Maar ook de laatste borstvoeding, voor het laatst in de kinderwagen, voor het laatst maatje piepklein. En prikjes, weegjes, lengtemeetjes, ziek, blij, boos,onderzoekend, verlegen en aanhankelijk. En poep, heeeeel veeeel poep. En voor je papa en mama, extreem moe zijn, lachen om jou, lekker knuffelen, ontroerd zijn en oneindig van je houden. En nu ben je dan officieel dreumes want je bent jarig geweest.

Je verjaardag is heel uitgebreid gevierd. Op het kinderdagverblijf, met de familie en je had een echt kinderfeestje. Eigenlijk is mijn feestregel altijd geweest 'je mag zoveel kindjes uitnodigen als je jaar wordt'. Maar 1 kindje zou wel wat weinig zijn. Dus voor nu is die regel meteen flink overtreden: 8 baby's/dreumesen kwam feesten. Wat was dat leuk.

Na afloop van al dat gefeest had je zoveel speelgoed dat we serieus wel een speelgoed winkeltje kunnen gaan openen :). Gelukkig ben je wel heel dol op spelen. En ben ik nog steeds van mening dat het gereedschap is om te leren. Op het kinderdagverblijf viel het ze ook al op hoe dol je op speelgoed bent. Als ze iets op de grond zetten om mee te spelen krijg je een doelbewuste blik in je ogen en ga je er rechtstreeks op af, alles aan de kant duwend dat in de weg zit. Inclusief Loes die net kan zitten. Je vindt Loes trouwens wel heel leuk (als ze verder niet in de weg zit). Je bent graag bij haar, legt je hoofd in haar schoot. Lucca is je andere dikke vriend van het kinderdagverblijf.

Dreumes. Pfoeh, daar moest ik wel even aan wennen. Nooit geen baby meer voor mij, dat is wel even slikken. Weer een nieuwe fase. Maar ja, ik moet het toch accepteren. Je bent nu echt baby af: dat slimme blije onderzoekende jongetje is echt een dreumes. Horizontaal heeft plaats gemaakt voor verticaal. Verzorgen maakt plaats voor opvoeden. En zoals papa ook al zei: 0 of 1 jaar, wat maakt dat uit, het is gewoon onze Maarten. Het eerste jaar heeft plaats gemaakt voor een tweede jaar. Een jaar vol nieuwe wonderen, daar ben ik zeker van.

Een van die avonturen is papa opwachten. 's Avonds tegen zeven uur weet je het al: papa komt zo thuis. En dat is leuk! Dan roep je papapapapa. En dan gaan we samen naar buiten. Dan lopen we papa tegemoet. En je mag op onze deurbel drukken, dat vind je ook geweldig. Zo leuk dat je als je een deurbel ziet er op wilt drukken, eigenlijk ook als die van de buurman is.

Andere avonturen is met mama fietsen. Naar de kinderboerderij. Of een speeltuintje. Je durft sinds kort van de glijbaan. Ook de wipbeestjes vind je erg leuk. Je bent ook een echte dierenliefhebber. De kinderboerderij is dan ook een groot succes. Je kan er geen genoeg van krijgen. Vaak vertrekken we met een jengelende jou op de fiets omdat je nog steeds wil blijven. 
Verder zie je overal hondjes, katjes, vogeltjes, eendjes. Dan begin je druk te roepen en te wijzen. Soms zie je een hond al eerder als mij. Dan hoor ik je wa wa wa (=waf waf waf) roepen en weet ik dat er ergens een hond te zien is. We zijn ook heel diervriendelijk bezig. André vroeg deze week aan mij: wat doet dat oude brood achter onder je snelbinder. Nou we fietsen dus nergens heen
zonder oud brood. Je weet nooit of je onderweg nog een eend ofzo tegen komt :).

Van een schattig hulpeloos babytje ben je veranderd in een soms vreselijk eigenwijs dreumesje. Zelf drinken. Zelf scheppen met eten. Wat een knoeiboel (maar ja, je moet het toch eens leren, zeg ik dan wel tegen me zelf). Zelf de lamp aanmaken (je hebt een fascinatie voor knopjes). Papa zegt dat je dan net tante Dominique bent. Nog meer filmpjes op de Ipad. Je krijgt soms echte driftaanvalletjes als dingen niet gaan zoals jij het wilt. Opvoeden begint nu dan ook een steeds
grotere rol te spelen. Je snapt al heel goed wat niet de bedoeling is en wat nee is. Dat vind ik echt reuze knap. Zo heb je nu in de gaten dat je wel mag kijken als de wc doorspoelt maar er niet in mag graaien. En dat het niet de bedoeling is dat je je tandenborstel in de wc gooit als je tandenpoetst. Dat je niet het drinken van mama en papa mag pakken. En zo zijn er een hele berg
dingen die allemaal niet de bedoeling zijn. Het leven kan best frustrerend zijn als je een ondernemende kleine wereldontdekker bent en van alles niet mag. Zeker omdat je nee wel snapt maar soms wil je zo graag dat het gewoon niet lukt om nee te doen. Wat je wel volop mag ontdekken, en ook doet, is eten. Je eet dingen waar je grote broers van gruwen zoals allerlei soorten vis, mosseltjes, garnalen, etc. etc.

Je slaapt sinds kort ook in je eigen bedje. Heel erg jammer vind ik dat. Maar het gaat helaas niet anders. Als je naar bed gaat is je lijfje nog helemaal in de bewegingsstand. Er moet dan nog gestaan worden, gezeten, weer gestaan, omgedraaid, etc. etc. Al die bewegingen moeten er nog even uit voordat je kan slapen. En ook in je slaap ben je flink aan het bewegen. Resultaat: twee keer uit het grote bed van papa en mama gevallen. Uit lijfsbehoud moet je nu dus in je eigen bedje. Vreselijk vond ik dat. Maar het gaat echt heel erg goed. Je bedje staat tegen ons bed aan. Ik kan mijn hand door de tralies (nou ja oké het zijn spijltjes, maar toch) steken om je handje vast te houden. En je snel je speentje terug geven als je dat kwijt bent. En vaak ga ik overdag met een dutje met je mee dutten. En dan leg ik je gewoon nog in het grote bed. Dan knuffel je je heerlijk tegen me aan. En kan ik lekker een uur lang naar je staren en aan je snuffelen. Dat is zo genieten. Ook bij papa mag je soms in het grote bed een dutje doen. Dat voelt vast heel erg veilig. Je slaapt dan vaak extra lang.

Wat we allemaal fantastisch aan je vinden is je muzikaliteit. Je hebt echte liefde voor muziek. Zelf muziek maken maar ook muziek luisteren. Je bent ook al hartstikke ritmisch. Als je muziek hoort beweeg je je lijfje ritmisch op de muziek. In Turkije (ja, daar waren we met z'n allen op vakantie) scoorde je daar echt mee. En ik geef toe, het is zo schattig zo'n klein dansend manneke. We
denken allemaal dat er nog een prachtige muzikale ontwikkeling voor je in het verschiet ligt: je hebt er echt aanleg voor. En veel lol in dus.

De vakantie in Turkije was trouwens ook erg fijn. We hadden veel tijd voor elkaar, het eten was heerlijk en je vond het zwemmen zo fijn. Verder gingen we iedere dag even de zee in. En jij deed daarna met de rustgevende geluiden van de golven een dutje. Op mij, ik ben een ideaal ligbed, zo lekker zacht :).

In ieder geval loopt het leven lekker. Het is vooral genieten van jou. Al is het ook wel erg druk met jou. Ze noemen die kleintjes zoals jij natuurlijk ook niet voor niets handenbindertje. Soms sta ik ook vol bewondering te kijken naar andere mama's met kleintjes. Mooi opgemaakt, een verzorgde outfit, haren maximaal in de plooi. En ik? Die broek moest eigenlijk gister in de was. Opmaken doe ik echt nooit meer. Mijn haar moet dringend geknipt worden (en is zelfs al maanden niet meer gekamd). Dan snap ik niet zo goed hoe andere moeders dat doen. Als ik me schoon aantrek heb ik binnen 15 minuten zeker ergens een klein jongetje vieze vlek. En een gewassen, frisse, verzorgde jij ziet er maar een kwartiertje zo uit. Jouw broek zat ook vol opgedroogde koek en kwijl. Je hebt je sokken weer uitgetrokken. En je haar heeft achter een klit. Je handjes en je snoetje zijn vies (buiten gekropen).

Maar wat hou ik van dat vieze, plakkerige jongetje. Je hebt dan weer heerlijk gespeeld en genoten. En dat is veel belangrijker als vlekvrij zijn. Want jij, mijn kleine viezerik, en ik genieten wel heel veel. Het is wel heel erg mindful, zo'n kleine mensje. Want wat zie je veel. En wat gaat het leven lekker rustig met jou. Overal zie je bloemen, vogels, eenden, poezen, een leuke hond,
een knopje om op te duwen, etc, etc. Alles is mooi, interessant en de moeite waard. Muziek is geweldig. Tekenen leuk. Spelen heerlijk. Helemaal in het hier en nu!


Reageer

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit babyverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste foto's

Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
17 maanden +

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: