Deze babysite is een onderdeel van groeimee.nl
Maak zelf een gratis babysite | inloggen
buikbabypuk.groeimee.nl

Daar stond ze dan, met haar kotszakje (27 juli 2012: 14 maanden en 2 dagen

Vandaag huilde je niet op het kinderdagverblijf toen ik ging. Na maandenlang afscheid te hebben genomen van een diep triest jongetje dat hartverscheurend huilde en zich aan me vast klampte en los gewrikt moest worden als ik ging, was dat best raar. Het was meestal wel al over voordat ik de voordeur bereikte, je hebt het er goed naar je zin, maar het moment van afscheid nemen zelf was een dramatische voorstelling van jouw kant uit. Maar vandaag huilde je dus helemaal niet. Je ging gewoon zitten spelen met de andere kindjes. Natuurlijk heb ik liever dat je niet huilt, huilen is zo zielig. Maar toch... weer een periode afgesloten. Je wereld is groter aan het worden als fijn bij mama. Lekker met al die leuke kinderen spelen en al dat leuke speelgoed en al die liedjes en verhaaltjes enzo. En mama komt straks toch wel weer terug. Toch weer even slikken, je wordt al zo groot.

Op het kinderdagverblijf is je grootste vriend Lucca, die ongeveer even oud is. Jullie doen ook niet voor elkaar onder. Er wordt ijverig gespeeld. En ook gekletst. Zo schattig vinden de juffen dat, het is duidelijk dat jullie elkaar echt wel begrijpen ook al verstaat er verder niemand iets van jullie conversatie. Vaak begint het kletsend maar wordt het dan schreeuwend en lachend. Wat een lol samen :-).

Ook fysiek vind ik je heel groot aan het worden. Als je languit in bed langs papa ligt zie ik het goed: je bent zo goed gegroeid! De kleine baby is al zo ver weg, daar ligt gewoon een klein jongetje! Al kan je ook nog heel klein lijken soms met slapen. In je bedje lig je vaak met opgetrokken knietjes met je kontje omhoog zo klein mogelijk in elkaar in een soort foetus houding. En dan ben je weer zo klein (en schattig!).

Steeds meer begint zich ook je karakter te ontvouwen. Zowel ik, als ook papa, waren vroeger rustige bedeesde verlegen voorzichtige kinderen. Toen je dus nog in mijn buik zat hadden we, je papa en mama, het er vaak over dat je wel een heel rustig braaf verlegen kind zult zijn. En dat we hopen dat het niet TE is, dubbel op erfelijk belast. Want dat is niet handig in deze wereld. Maar kijk eens aan, de twee rustige ouders hebben zowaar een jongetje weten te produceren dat best wel wat pit in zijn kleine dondertje heeft. Er zit toch een duidelijke 'De Baar' in je. En ook de pittige kant die in mijn familie voorkomt is vertegenwoordigd. Je hebt een sterk karaktertje en dat is fijn, dat komt wel goed met jou zeggen je papa en mama dan tegen elkaar.

Je bent wel een heel lief kind. Als we weer eens lekker weg zijn dan gaat het allemaal zo makkelijk met je. Je slaapt overal. We nemen je mee uit eten. En ondernemen van alles gewoon met jou er bij. En dat er op uit trekken doen we dus lekker vaak. Afgelopen maand was je mee naar het familie weekend en vlogen we naar Londen voor een paar dagen.

In het vliegtuig begin je het al aardig te kennen dat is wel duidelijk. Je wijst op de veiligheidsuitleg en legt mij in je brabbel taaltje uit wat daar te zien is. Je hebt tenslotte al heel vaak gevlogen :-). Nog een dutje er bij en we zijn er alweer. Wel berucht is je vaak voorkomende poepluier in het vliegtuig. Misschien dat het drukverschil de darmen activeert? In ieder geval kan je er wat van. De vorige keer dat we vlogen had je weer zo'n super poep gemaakt. Tja en dan ziet er niets anders op als je in het piepkleine wctje te verschonen. Want die lucht die er dan om je heen hangt, dat kan je anderen echt niet aan doen. De laatste keer was het dus zelfs zo erg dat de stewardess die in het gangetje stond er helemaal groen en geel van ging zien, toen ze zag en rook dat we je aan het verschonen waren (het was inderdaad ook heeeeel indrukwekkend). De arme stewardess stond daar te braken in haar kotszakje! Nou zeg, wat jij toch voor elkaar krijgt!

In ieder geval was Londen heerlijk, jij vond het ook erg fijn, ook omdat we veel speeltuintjes wisten  te ontdekken. En heel veel duiven, eenden, reigers en zelfs pelikanen. En het familieweekend was ook weer heel erg fijn, jij kreeg natuurlijk mega veel leuke aandacht.

Je hebt ook een grote passie en liefde voor knuffels ontwikkeld. Het is zo schattig als je een van je knuffels een stevige knuffel en kus geeft!

Een paar keer heb je nu ook samen met papa bij mij geluncht op het werk. Dat vind ik zo ontzettend leuk! Als ik dan ijverig bezig ben op de Sterrenlaan dan komen jullie rond lunchtijd een boterhammetje bij mij op het werk eten, dat is zo heerlijk! En jij en papa hebben dan weer een lekker fietstochtje gemaakt, jullie rakken heel wat af op papa's vrije dag.

Het is ook wel een ontzettend vrolijke bedoening met jou. Ook, papa  geniet daar van: dans, zang, geklap, gelach en gebabbel. Dat is echt genieten. Helaas had je wel een Londens 4-us mee genomen. Je bent een paar dagen behoorlijk ziek geweest. En dat was ook een stuk minder vrolijk. Je bent wel taai dus het komt wel weer goed met je.

Als bonus nog een paar filmpjes die ik van je gemaakt heb:

http://www.youtube.com/watch?v=nJDLb3eTmZw
(maestro muziek!)

http://www.youtube.com/watch?v=vvQeXyV6fBo
(in een speeltuin in Londen)

http://www.youtube.com/watch?v=6CABfbIKNu0
(bij oma in de tuin, we eten met de hele familie samen om te vieren dat je grote broers geslaagd zijn)


Reageer

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit babyverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste foto's

Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
17 maanden +

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: