Deze babysite is een onderdeel van groeimee.nl
Maak zelf een gratis babysite | inloggen
buikbabypuk.groeimee.nl

Knopaholic (14+ maanden, 1 augustus 2012)

Maandag heb je je eerste stapjes gezet, oh oh, wat een stap weer. Ik heb ze zelf niet mogen aanschouwen, de aller aller eerste stapjes, maar de juffen van het kinderdagverblijf wel. 's Avonds kreeg ik, samen met Frank, nog een persoonlijke demonstratie van je. Wat geweldig! Je eerste wankele stapjes, nog even en je bent een druk drentelende dreumes, leuk. Welkom in de wereld van de tweevoeters. Op eigen benen door het leven, al kruip je nu nogal vooral, dat wankele gedoe is leuk, maar kruipen is effectiever (nog) :-).

Je lievelingsjuf die drie weken op vakantie was, vindt je enorm gegroeid! Ze zei 'ik wist niet wat ik zag, die Maarten, die is opeens gegroeid, het baby achtige is er echt helemaal af'.

Intussen zijn er weer een hele stoot tanden aan het komen. En je eerste kiesje piept er nu ook uit.

Een klein jongetje is net als een eekhoorntje. Mijn lieve kleine eekhoorn :-). Ik heb al tientallen speentjes gekocht. En jij hebt er al tientallen kwijt weten te maken. Een eekhoorntje verstopt zijn nootjes en kan die niet meer vinden. Jij verstopt je speentjes en kan die dan niet meer vinden. En ik ook niet. Ik vraag me echt af waar die dan blijven. Zo nu en dan vind ik er een terug. Zo nu en dan vindt jij er een terug. Maar meestal laten ze zich niet meer zien. Het is een mysterie :-)

Ik moet trouwens toch goed opletten met jou. Je hebt de neiging om alles netjes op te ruimen. Heel mooi natuurlijk. Maar soms zie ik je dan opeens iets in de vuilnisbak gooien wat daar niet in thuis hoort. Of zie ik je de bellenblaas in de vuurpot gooien. Of een speelgoedkopje in een openingetje in het siermuurtje in de tuin. En zo weet je telkens weer goede verstopplaatsjes te vinden voor van alles en nog wat.

Je was twee dagen met mama en oma in Maastricht. En toch ook twee dagen met papa in Eindhoven thuis. Rara hoe kan dat? Ik was met oma naar Maastricht. Op dag 1 namen we je mee en mocht je bij ons blijven tot papa af gewerkt was en je kwam ophalen. Op dag 2 bracht papa je om 08.30 uur langs en ging daarna werken en mocht je met mij en oma optrekken. Dus was je thuis bij papa maar genoot je tevens van treinreisjes (zo leuk naar buiten kijken), een 4 sterren hotel ontbijtje (lekker!), het heerlijke de luxe zwembad (wat een lol had je), lunchen met uitzicht op de Maas (je vond de tomaat/paprika/geitenkaas soep erg lekker), een dutje doen met oma, Maastricht bekijken en heb je het Bonnefanten museum bezocht (je keek je ogen uit én kon er ook goed slapen in je wandelwagen). Maar je hebt dus ook genoten van spelen met je broertjes, de kook kunst van papa en mocht je lekker langs hem slapen in het grote bed van papa en mama.Frank is zo lief voor je. Hij draagt je braaf van knopje naar knopje. Jij wijst aan en hij draagt je er heen. Het knopje van de bureaulamp, van de ganglamp, de afzuigkapknopjes, de deurbel. Je krijgt er nooit genoeg van, knopjes voor, knopjes na, knopjes zijn het helemaal. Soms zie ik je ook schroefjes enzo drukken, dan denk je vast, hé, een knopje wat zou dat doen ;-). Frank noemt je een knopaholic. Zit zeker wat in, je bent zwaar verslaafd aan knopjes.

Je hebt sowieso veel geluk met je grote broers. Deze week waren ik en papa naar het Concertgebouw in Amsterdam. Je broers namen de honneurs waar. Je had de grootste lol met ze. Het leukste vond je de speeltuin, daar was je wel een uur. Lekker met zand gooien, op het wipbeestje, van de glijbaan, en veel lol in het algemeen. En het naar bed gaan was ook een feestje. In het grote bed van papa en mama en André kwam er nog gezellig even bij liggen. Ja, ja, je bent een bofferd!

Ik ben een mamamuts. Ik geniet zo van jou, lieve klein jongetje, ik vind je zo geweldig, Maarten. Ik ben gewoon in hart en nieren een mamamuts: verhaaltjes lezen, liedjes zingen, spelletjes doen, kleuren, bellen blazen, bloemen ruiken, miertjes kijken (en pletten, je moet nog leren dat ze 'stuk' gaan al je met je vingertje ze ligt te porren), knuffelen, spetteren in bad, muziek luisteren en dansen, eendjes voeren, samen fietsen, je aan het lachen maken, etc, etc, etc. Ik vind het allemaal geweldig leuk! En ik verheug me ook al op koekjes bakken, kleien, knutselen, samen in het moestuintje wroeten, etc. etc. etc.. Ik ben gewoon een echte mamamuts  (en volgens papa de grootste druif in huis). Het zou in ieder geval erg fijn zijn als ik ouderschapsverlof krijg om lekker veel van je te genieten.

In ieder geval wil ik je bedanken voor het vele plezier en de inspiratie die jij me geeft!


Reageer

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit babyverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste foto's

Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
17 maanden +

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: