Deze babysite is een onderdeel van groeimee.nl
Maak zelf een gratis babysite | inloggen
buikbabypuk.groeimee.nl

Samen in de regen. Ja, dat is leuk :-) - 14 oktober 2012, 16 maanden+

Zoals altijd als ik een blog ga maken wil ik je weer zoveel vertellen.  Je maakt zoveel mee. En ik ben zo trots op je. Het is zo'n mooie en bijzondere tijd. En eigenlijk wil ik niets in de vergetelheid laten raken en dus kan ik eigenlijk uren en uren en uren doortikken. Maar dit is een beschaafd blogje dus probeer ik het kort en krachtig te houden (al weet ik dat ik dat niet kan ;-)).

Papa en jij liggen nu een dutje te doen. Op de fiets naar oma, door het regenachtige gure herfstweer van oktober om bij oma te gaan ontbijten. En dan op de terugweg nog boodschappen doen. Jullie zijn twee bikkels. Koud en nat kwamen jullie thuis. En nu liggen de bikkels dus samen in het grote bed te slapen, lekker warm, lekker knus. Daar waren jullie alle twee wel aan toe. Je ligt tegen papa aan, je wangetje tegen de zijne, met je lijfje tegen hem aan. Je kleine hoogblonde kopie vol overgave aan de slaap en aan papa. Jullie zijn zo schattig samen! Mijn hart zwelt dan van blijdschap en trots als ik jullie daar zie liggen. Dan is mijn borstkas bijna te klein om zoveel vreugde te bevatten die ik dan voel.

Het is ook heerlijk de vreugde met papa te delen. Ook hij kent dat jubel gevoel als hij jou ziet.' Oh, wat is hij toch leuk', 'oh wat is hij toch lief', 'oh wat is hij toch slim!' en 'ik had nooit gedacht dat het zo leuk zou zijn!'.  Ja, dat soort dingen zegt je papa dan :-).

Nu lig je dus muisstil, lekker te slapen, nu ik hier zit te typen. Maar muisstil dat is niet gebruikelijk bij jou. Je bent je aan het ontwikkelen tot een echte wildebras. Of zoals we dat zo mooi noemen ‘een wilde baar'. Een echt ruig jongetje zit er in jou. Een jongetje dat van bewegen houdt. Van wild doen. Van geluid maken. Van flink lachen. Van klimmen en springen. Je houdt van wild en hard. Wat dat betreft ben je ook aan het goede adres bij je grote broers. Bij Frank in de nek en dan wild op en neer hopsen. Wild draaien met André. En het allerleukste, op handen en knieën op de vloer en dan lekker stoeien met elkaar. Elkaar omduwen, je buikje kietelen, samen omrollen. Dat vind je heerlijk!

Wat je ook heerlijk vind is Bumba. Een kinderprogramma dat 5 minuten duurt. Dat kijk je op de pc of op de i-Pad. Een zware verslaving heb je al. Twee keer per dag 5 minuten vind ik echt wel genoeg. Maar jij niet. Het liefste zou je wel 10x op een dag Bumba willen kijken. In ieder geval kan ik niet meer rustig achter de pc zitten als jij in de buurt bent. Want ja, je weet dat ik Bumba kan opstarten. En dan sta je aan me te sjorren en te trekken. Want je wilt dan op schoot. En je wilt dan Bumba. Dus heb ik me bij mijn lot neergelegd, en ben ik aan het afkicken. Als jij in de buurt bent ga ik dan ook maar niet op de pc. En zo helpen we elkaar om onze verslaving te overwinnen :-).

Gelukkig vind je ook nog veel andere dingen leuk. Boekjes lezen, wel 10x per dag. Bal gooien. Je
boerderij. In de herfstdoos kijken (we hebben een doos gemaakt met allemaal herfstspulletjes). Met de tractor spelen. Etc. etc. Je kan heel goed spelen, ook al heel goed zelf spelen. Ook op het kinderdagverblijf zijn ze heel tevreden. Ze hebben geen kind aan je. Lekker buiten spelen (je gaat dan uit je dak, zegt de juf, op een klein kevertje dat rijdt bijvoorbeeld). Lekker binnen spelen. Je slaapt goed. Je eet goed. Je bent een lief en makkelijk kind.

Ook een kind dat alles wil ontdekken. En een kind dat enorm kan genieten. Ik geniet hoe jij geniet. Vandaag bijvoorbeeld. Hondeweer, regen, regen en nog eens regen. Het plenst naar beneden, overal plassen, het water gutst van de luifels. En ja... jij geniet! Nee, liever niet in het karretje onder de plastic zodat je niet nat wordt. Aan de hand. Straaltjes vangen die van die luifel afgaan. In de plasjes slaan met je handen. Giebelen als de druppels in je gezicht vallen. Met je voetje in het water stampen. Jij vind het leuk. Wat is dat heerlijk. Jij vindt het leuk en daardoor vind ik het ook leuk. Samen in de regen. Ja, dat is leuk :-).

Je loopt nu ook kleine stukjes. En wat ik super schattig vind, je geeft kushandjes als ik ga. De eerste keer dat ik het zag was toen papa en jij me uitzwaaiden omdat ik ging werken. De hele morgen ben ik blij geweest. Zo'n lief gebaar. Ja dat heb je van je papa geleerd. Hij leert je goede dingen :-).

En zo leer je steeds weer bij. Al moet er natuurlijk ook nog veel geleerd worden. Acteren bijvoorbeeld. Daar moet je echt nog flink aan werken. Sinds kort heb je een nep jengeltje. Je hebt vast gemerkt dat als je huilt er hulptroepen aan komen. En nu ben je begonnen met een nep jengeltje. André, Frank en ik moeten er erg om lachen als hij voorbij komt. Het is gewoon zó nep dat het grappig is. Ja, acteren is duidelijk nog niet je sterkste kant. Een oscar zit er voorlopig nog niet in. En we trappen er dus ook echt niet in :-).

In Brielle, daar waren we een weekendje heen, heb je geleerd hoe schappen in het echt klinken. Ze stonden daar op de dijk en we konden er heel dicht bij komen. Geen beschaafd gebéh zoals mama dat doet als ze een boekje voor leest. Maar een enorm BBBBÉÉÉÉÉÉÉÉÉHHHHHH. Best eng, schapen van dichtbij, vond je :-)

Dansen, dat zit er al zo in. Frank kan gave dans moves. En die doe je dan na. Zo grappig als je met je hoofdje en armpje dat ook probeert. Die is wel vroeg aan de dans mam, zei Frank. Die wordt vast homo. Ach, je bent zowat dansend geboren. Ruim over tijd was ik nog aan het dansen. En zelfs 's een paar uur voor de bevalling danste ik nog, in de woonkamer, op Guus Meeuwis. En dan hebben we ook nog papa, die neemt je ook vaak in zijn armen en danst met je door de kamer. Ja, je bent een danser, hoe kan het ook anders :-)


1 reactie

Claartje schrijft:

Leuk dat het blog weer is bijgewerkt, Suzie! En wat een mooie foto's!

Reageer

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit babyverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste foto's

Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
Laatste foto's
17 maanden +

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: